Hitta Hem

Nu startar del tre av Territorium, HITTA HEM fritt efter Strindbergs pjäs Fröken Julie. Repetitionerna pågår för fullt och premiären är den 30 oktober.

TERRITORIUM är Teater Norras första ungdomsprojekt och är ett samarbete med Sollentuna kommun och Arena Satelliten, Stockholms läns landsting och ABF. Projektet har som syfte att förebygga utanförskap, motverka segregation, stärka ungdomars självkänsla samt inspirera till kreativitet. I den första pjäsen, ÄGA RUM, fick 12 tjejer beskriva sin värld och sina livserfarenheter. De medverkade sedan själva i föreställningen tillsammans med skådespelarna Inger Nilsson, Elin Almén och Rebecka Carlsson.

Del två av Territorium var den nyskrivna pjäsen SPÅR med manus och regi av Karin Bjurström. Pjäsen utspelade sig på ett ungdomshem någonstans i Sverige, där åtta ungdomar lever tillsammans med två vårdare spelade av Mia Poppe och Timothy Pilotti. Urpremiären var den 18 september 2019 på teatern i Arena Satelliten i Sollentuna. På Kulturbloggen.com skrev Rosemarie Södergren”Pjäsen är både rolig och allvarlig, den har mycket att säga och den träffar rakt in i nutiden och många ungdomars tankar. Den är också mycket välgjord. Ungdomarna imponerar i sina rolltolkningar och musik och ljud förstärker berättelsen.” Vidare skrev Elisabeth Werner ”Det här är stor scenkonst. Det är den här sortens teater som lockar våra ungdomar till scenerna. Spår talar rakt in i våra hjärtan.

30 okt 2020
Arena Satelliten, Allfarvägen 4, Sollentuna
Klubben

Arena Satelliten, Allfarvägen 4, Sollentuna