Ung kultur

Ung Kultur

Teater - Dans - Skapande

Ung Kultur ska alltid vara rykande het, ung och aktuell. Med de senaste influenserna vill vi uppmuntra konstnärliga uttryck och bana väg för nya utmaningar.

Här finns möjlighet att utforska och utveckla olika konstuttryck. Du kan dansa, undersöka teaterns värld med hjälp av stöd från Projektkontoret Bankomaten, ägna dig åt skapande av cosplay, graffittistickning, skapa din egen konst eller rekvisita i Rekvisitaverkstan.

Ung kultur

TEATERVERKSAMHET

Teaterverksamheten på Satelliten har under åren haft olika skepnad. Det har varit monologer, pjäser och musikaler.

Det som har varit utgångspunkten är att teatern utgår från deltagarnas engagemang och vilja att uttrycka sig med teaterscenen som utgångspunkt.

Vi har även haft olika teatergrupper här som satt upp olika föreställningar. Till exempel Teater Norra, Teater Satelliten och olika teatergrupper som kommit från Kulturama.

Under ett antal år hade en daglig LSS-verksamhet Arena Satelliten som sin hemmascen.

Är du intresserad av teater så kom och besök Projektkontoret och se hur dina teaterdrömmar kan bli verklighet!.

dansstudion ljusgården

Välkommen till Dansstudion Ljusgården!
Golvytan är cirka 71 kvm plus en liten scen som är 13 kvm och 0,4m hög med ett dämpande golv och en spegelvägg efter långsidan. Det finns en fast ljudanläggning som du trådlöst kan koppla in din mobil till. För att få access till dansstudion måste du gå en introduktionskurs i hur musikanläggningen fungerar och få ett så kallat studiokörkort.

Du kan dansa själv eller tillsammans med din grupp. Om du är intresserad att g introduktionskursen så kontaktar du Rinaldo. Det kostar 200kr per år för att kunna dansa hos oss.

 

Ung kultur

rekvisitaverkstan

Verkstan är utrustad med: symaskiner, skärplotter, batik, färger för textilmålning, akvarellfärger, garn, makramé, virke, målarfärg, verktyg, färg till tryck av till exempel tygpåsar, material för tillverkning av smycken, pärlor, stämpeltryck och mycket annat.

I verkstan bygger vi också rekvisita till våra evenemang. Vi har till exempel byggt all dekor till School´s Out.

Vi sysslar även med återbruk då vi lagar och förnyar saker. Du kan ta med dig eget material som du vill göra om eller laga.

Under en period träffades en grupp ungdomar en gång i veckan i verkstan och graffittistickade. Deras alster prydde sedan träd, bänkar och liknande ute i den offentliga miljön.

Kom gärna med egna idéer på vad du vill göra i verkstan!

 

Ung kultur
Anutosha Lundgren
Verksamhetsansvarig Ungdomens Hus / Evenemang / Rekvisitaverkstan / Producenterna / Mentorer Anutosha Lundgren 073-915 16 39 Prata med mig om du har idéer och drömmar du vill förverkliga, evenemang eller är intresserad av Producenterna!
Rinaldo Valencia
FRITIDSLEDARE / MUSIK / STUDIOS / INTERNATIONELLT ARBETE Rinaldo Valencia 073-915 15 53 Prata med mig om våra studios inom musik, DJ, podcast, media, dans och replokaler.