Arena Satelliten erbjuder ungdomar från 16-25 år (på grund av nya restriktioner kan bara ungdomar födda 02-05 vistas i lokalerna) flera musikverksamheter. Vi har bland annat två inspelningsstudios, en DJ-studio, en foto/film-studio samt en podcast-studio. Här hittar ungdomar och unga vuxna inspiration och drivkraft till att skapa musik och media.

För att få spela in och nyttja våra studios krävs ett studiokörkort som kostar 200 kr per läsår. För att få körkortet måste du boka in en studiokurs med vår studioansvarige Rinaldo Valencia.

Alla våra studios är öppna måndag – fredag 08.00-22.00, lördagar 08.00-19.30 samt söndagar 08.00-22.00 och bokas genom vårt bokningssystem.

Obs: för närvarande har vi Covid-begränsningar kring hur många som får vistas i studiorna beroende på dess storlek:

M-Line 1: Max 1 person
M-Line 2: Max 2 personer
Foto -film studion: Max 1 person
DJ-Studion: Max 1 person
Podcast: Max 4 person (studion är tillfälligt flyttad till en ny lokal för att öka antalet besökare)

Rinaldo Valencia
FRITIDSLEDARE / MUSIK / STUDIOS / INTERNATIONELLT ARBETE Rinaldo Valencia 073-915 15 53 Prata med mig om våra studios inom musik, DJ, podcast, media, dans och replokaler.
Studios

M-Line 1: Inspelningsstudio

M-Line 1 är en fullt utrustad inspelningsstudio för alla musikgenre. Här finns även mickbås för dig som vill spela in sång.

Studion är utrustad med synt (Alesis V49), mikrofon (sE Gemini V), studiomonitorer (KRK Rokit 8) samt iMac med musikprogrammen Logic Pro X, FL Studio med tillhörande musikpluggar.

M-Line 2: Inspelningstudio/låtskrivarstudio

M-Line 2 är en fullt utrustad inspelningsstudio. Den är något större än M-Line 1 och är därför mer anpassad för att göra musik med flera personer involverade. Lokalen har soffor och fåtöljer, men ingen dedikerad mickbås.

Studion är utrustad med mick (sE Gemini V), synt (Alesis V49), studiomonitorer (Yamaha HS7), ljudkort (Steinberg CI1), hörlurar och en iMac med musikprogrammen Logic Pro X, FL Studio med tillhörande musikpluggar. Det går att använda sin egna laptop om behovet finns.

Studios
Studios

Film & foto studion:

Är du intresserad av att fota, filma och redigera så har du hittat hem. Du behöver inte ens äga utrustning, utan kan låna den från oss och sedan redigera här på Arena Satelliten. När du tar ett studiokörkort för foto-film studion får du access till att låna hem systemkameror, videokameror, lampor, mikrofoner, stativ och andra tillbehör för att skapa dina egna mediaprojekt. 

Studion är utrustad med en iMac dator som innehar creative cloud programmen (Photoshop, Illustrator, InDesign, Premier, After effects, Lightroom), Final Cut Pro och en extra monitor.

DJ-Studio

DJ-studion är en fullt utrustad DJ-studio i toppklass. Här kan våra ungdomar gå DJ-kurser och öva på vår DJ-utrustning som har klubbstandard.

Studion är utrustad med två stycken Pioneer CDJ 2000 Nexus-spelare, en Pioneer DJM 800-mixer samt två stycken tillhörande KRK 6” studiomonitorer.

Studios
Studios

Podcast-Studio

Podcast-studion är en studio helt och hållet anpassad för att spela in podcasts. Med möjligheten att spela in och redigera poddar.

Studion är utrustad med fyra proffs mikrofoner (Shure SM7B) som är anpassade för just radio och broadcasting, samt fyra hörlurar och ett ljudkort (Focusrite Scarelett 18i8). Detta spelas in och redigeras med hjälp av en dator (iMac + Logic Pro X) som finns tillgängligt i rummet. Man kan även spela in det i sin egna dator vid behov.