Arena Satellitens kurser

Kurser, utbildningar & gruppverksamhet

I husets verksamheter finns det stora möjligheter att prova på och lära sig nya saker.

I gruppverksamheterna; UMV – Ungdomar mot Våld, EventMakers (tidigare Producenterna), TeknikCrew och Mentorerna erbjuder vi olika kurser och utbildningar. Vi startar en ny grupp ungefär en gång per år.

I grupperna pågår utbildningarna under cirka ett år och det varvas hela tiden teori och praktik. Du blir också en del av en grupp och en gemenskap som även gör olika saker och teambildande aktiviteter tillsammans. Grupperna har husets evenemang som gemensamma mål och våra största evenemang School´s Out festival, både sommar- och vinterfesterna. UMV är också med på Stockholms Kulturfestival.

Mentor kan du först söka till när genomgått utbildningen och varit medlem i din grupp i minst två år.

Vi har också kurser för de olika studiosarna – så kallade studiokörkort.

UMV – Ungdomar mot våld
Är en grupp som fokuserar på evenemangssäkerhet och nattvandring. Du kommer att få lära dig om vad det innebär att arbeta med säkerhet på evenemang, publikpsykologi, riskhantering, radiokommunikation, crowd management, att arbeta i en dörr och mycket mer.

Teknik Crew

Är en grupp som fokuserar på scenteknik. Du kommer att få lära dig om ljud, ljus, att bygga olika sorters scener, att rigga och riva och mycket mer. Du kommer att få praktisera på våra evenemang som School’s Out Festival, e-sportevenemang, konserter, livesändningar, teaterföreställningar och mycket annat.

Flera tekniker som idag arbetar i evenemangsbranschen har börjat sin inlärning här på Arena Satelliten.
Vi har förstklassig teknik och erbjuder en unik möjlighet att få lära sig hur allting egentligen fungerar. Läs mer här

Studiokurser

Om du vill börja använda en av våra studios inom musikproduktion, film & foto, dans, podcast eller DJ –  så får du en eller flera introduktionskurser beroende på vilken studio du vill använda. Kurserna är menade främst för att lära sig att hantera studion för att sedan bli självgående.

Arena Satellitens kurser
Arena Satellitens kurser

EventMakers (tidigare Producenterna)

Är en grupp som fokuserar på att arrangera evenemang. Som EventMaker lär du dig planera och genomföra evenemang. Vi tittar på hur projektledning går till, vi tillverkar rekvisita och skapar olika miljöer för olika evenemang. Eventmakers har ett helhetsperspektiv på evenemang och behöver därmed även kunskap om både evenemangssäkerhet och viss teknisk kunskap. Gruppen har därför vissa utbildningar tillsammans med UMV och TeknikCrewet, som till exempel  grundläggande evenemangssäkerhet.

Vi har även en inriktning mot PR och marknadsföring där du lär dig om hur du kan använda sociala medier för annonser, inlägg och liknande som promotar evenemanget.

Du kan även kontakta någon av oss för mer info.

Tony Weseth
Verksamhetsutvecklare / Fritidsledare / Bankomaten / Evenemang / Studiebesök / UMV Tony Weseth 073-915 21 94 Prata med mig om du har idéer och drömmar du vill förverkliga, vill söka resurser från Bankomaten, angående event samt boka studiebesök!
Patrik Berg
FRITIDSLEDARE / LIVESTREAMING / SCENTEKNIK / TEKNIKCREW / UTHYRNING VID PRODUKTIONSREP Patrik Berg - Prata med mig om Teknik Crew, filmstudion, livestreaming och allt som rör scenteknik.
Anutosha Lundgren
Verksamhetsansvarig Ungdomens Hus / Evenemang / Rekvisitaverkstan / EventMakers / Mentorer / Uthyrningar Anutosha Lundgren 073-915 16 39 Prata med mig om du har idéer och drömmar du vill förverkliga, evenemang eller är intresserad av EventMakers!
Rinaldo Valencia
FRITIDSLEDARE / MUSIK / STUDIOS Rinaldo Valencia 073-915 15 53 Prata med mig om våra studios inom musik, DJ, podcast, media, dans och replokaler.
Stella Eriksson
Fritidsledare / UMV / Evenemangssäkerhet Stella Eriksson 073-915 22 11 Prata med mig om UMV - Ungdomar mot våld