Musik

Studios för musik

Inom musikverksamheten finns det olika möjligheter att hålla på med musik. Vi har olika studios där du kan skapa musik, repa med sitt band eller lära sig att DJ:a.

Vi har två olika studios för musikproduktion. I dessa finns det sångbås och även möjlighet för att skriva låtar. Vi har även en DJ-studio och en replokal för dig som spelar i band. I Replokalen finns det även inspelningsmöjligheter.

Vi erbjuder därför olika typer av studios, en replokal och en klubbscen ”Klubben” för evenemang.

Vi strävar efter att ha högkvalitativ utrustning i våra studios för att göra upplevelsen så proffsig som möjligt.

För att börja nyttja våra studios behöver du ett studiokörkort. Ett studiokörkort kostar 200 kronor per år. För att ta ett studiokörkort bokar du en kurs med Rinaldo. I kursen går han igenom grunderna för studion du sökt till, regler, kontrakt, hur man bokar och betalning. Du behöver inga förkunskaper för att få ett studiokörkort. Varje kurs tillfälle tar ca 1,5tim. Du behöver bara gå en kurs för vardera studio förutom DJ-studion där  tre kurstillfällen behövs ifall du inte har några tidigare förkunskaper.

Alla studios är bokningsbara alla dagar i veckan mellan klockan 08:00-23.00.

Vill kanske starta något helt nytt så kan du söka medel för det via Projektkontoret Bankomaten.

Rinaldo Valencia
FRITIDSLEDARE / MUSIK / STUDIOS Rinaldo Valencia 073-915 15 53 Prata med mig om våra studios inom musik, DJ, podcast, media, dans och replokaler.
Musik

M-LINE 1: INSPELNINGSSTUDIO

M-Line 1 är en fullt utrustad inspelningsstudio för alla musikgenre. Här finns även mickbås för dig som vill spela in sång.

Studion är utrustad med synt (Alesis V49), mikrofon (sE Gemini V), studiomonitorer (Yamaha HS8) samt iMac med musikprogrammen Logic Pro X, FL Studio med tillhörande musikpluggar. Det går att koppla sin egna laptop till ljudkortet vid behov.

M-LINE 2: INSPELNINGSTUDIO/LÅTSKRIVARSTUDIO

M-Line 2 är en fullt utrustad inspelningsstudio med mickbås. Den är något större än M-Line 1 och är därför mer anpassad för att göra musik med flera personer involverade. Lokalen har soffor och fåtöljer.

Studion är utrustad med mick (sE Gemini V), synt (Alesis V49), studiomonitorer (Yamaha HS7), ljudkort (Focusrite Scarlett 2i2), hörlurar och en iMac med musikprogrammen Logic Pro X, FL Studio med tillhörande musikpluggar. Det går att koppla sin egna laptop till ljudkortet vid behov.

Musik
Musik

DJ-STUDIO

DJ-studion är en fullt utrustad DJ-studio som håller hög klass. Du kan gå en DJ-kurs med Rinaldo och lära dig grunderna inom DJ.  Därefter bokar du in dig på egna tider och övar. 

Studion är utrustad med två stycken Pioneer CDJ 2000 Nexus-spelare, en Pioneer DJM 2000NXS2-mixer samt två stycken tillhörande KRK 6” studiomonitorer. Det är ofta den utrustningen du möter ute på Klubbar.

För den som utvecklas och är flitig kan det finnas möjlighet att få spela på våra evenemang.

replokal

Vi har en replokal avsedd för ungdomar som spelar i ett band. Replokalen är utrustad med trumset, gitarr- och bassförstärkare, högtalare, Keyboard (Roland VR-730) och PA.

Replokalen är öppen måndag-söndag 08.00-23.00.

Att repa i Arena Satellitens replokaler kostar 500:-/mån vilket ger 4 tim per vecka eller 250:-/mån för 2tim per vecka.

Det finns även möjlighet att låna kök för att värma mat eller fika. Under husets drop in-kvällar är ungdomscafét i loungen öppet. Här kan du köpa lättare mat, snacks eller något att dricka.

Har du frågor eller är intresserad av börja repa här, kontakta Rinaldo.

Musik

Övriga studios och kurser

KOMMANDE EVENEMANG