Ljud och ljuskurs 2021

Nu startar vi en ny grundkurs inom ljud, ljus och scenteknik med start vårterminen 2021.
Kursen riktar sig till dig som är 15-20 år och som är intresserad av teknik, evenemang, konserter och scenunderhållning.
Kursen kommer ge dig de grunder och förkunskaper som behövs för att bli en scen, event-tekniker.
Tillfällena kommer att hållas på ungdomshuset Arena Satelliten i Sollentuna.
KURSBESKRIVNING
Kursen kommer vara uppbyggd på en blandning av teori, föreläsningar och praktik. Arena satelliten har utrustning som är branschstandard och kommer att användas som kursmaterial.
Begränsat antal platser, anmälan skall göras innan kurstart.
TILLFÄLLEN
  • 20 gånger veckovis á 2 timmar kvällstid.
  • Start torsdag den 7 januari 2021.
KURSUPPLÄGG
Kursen är uppdelad i 6 delar. De två första delarna är grundläggande inom rigging, ljud och ljus och kommer ge deltagaren de grunder som behövs för att kunna delta i Arena Satellitens Produktioner och evenemang.
Del 3 till 6 är fördjupning inom de olika områdena, ljud, ljus, rigging, video och teknisk produktion med ett eller flera kurstillfällen per område. Varje kurstillfälle kommer att vara ca. två timmar.
SYFTE & VISION MED KURSEN
Syftet med kursen är att de som deltar ska lära sig grundläggande teori inom ämnet samt lära sig att hantera Arena Satelliten egna utrustning.
Engagera ungdomar i delaktighet och skapandet av produktioner och evenemang som arrangeras på Arena Satelliten och samtidigt få möjlighet att med hjälp av husets resurser, utveckla sina kunskaper och färdigheter samt skapa en grund för framtida arbetslivet.
ANMÄLAN & INFO
09 dec 2020
Arena Satelliten, Allfarvägen 4, Sollentuna

Arena Satelliten, Allfarvägen 4, Sollentuna