Musikbransch-veckan: Föreläsning om musikbranschen

Vi på Arena Satelliten kommer att erbjuda 15 ungdomar/unga vuxna (16-25år) att gå ett program helt gratis med fokus att hjälpa er att förstå dagens musikbransch bättre. Idag när ungdomar har möjligheten att få sin musik distribuerat på Spotify utan skivkontrakt och toppa deras topplistor, så har kunskapen om branschen halkat efter. Ny teknologi och nya trender gör dessutom att branschen rör sig snabbare än någonsin. Därför arrangerar vi på Arena Satelliten tre tillfällen där 15 ungdomar har chansen att inspireras och lära sig mer om dagens musikbransch.

Första tillfället är på tisdag den 11 nov.

Torsdag 11 nov – Föreläsning: Musikbranschens grunder
I denna föreläsning kommer Rinaldo Valencia (utbildad manager och studioansvarig i Arena Satelliten) att gå igenom alla de viktigaste delarna inom musikbranschen. Han kommer att gå igenom skivbolagen (majors & indiebolag), olika skivkontrakt, aggregatorer (Amuse, Record Union, CD Baby, Spinnup m.m.), Spotify och deras topplistor, förlagens och bokningsbolag funktion, PR, artistplan med mera. Tanken är att ge en bra grundförståelse om branschens helhet.

För att kunna delta i programmet så behöver du ansöka genom att svara på detta formulär. Inga förkunskaper behövs, utan alla nivåer är välkomna att ansöka. Vi kommer i ett senare tillfälle informera dig ifall du har fått en plats. Vi ser helst att man kommer till alla tre tillfällen, men om inte så välj de du kan/vill.

ANSÖK HÄR!
Obs: sista ansökningsdatum är 4 november.

Kontakt:
Rinaldo Valencia
Email: rinaldo.valencia.antiquera@sollentuna.se

11 nov 2021
Arena Satelliten, Allfarvägen 4, Sollentuna
Ljusgården
Gratis (måste anmäla dig för att kunna delta)

Arena Satelliten, Allfarvägen 4, Sollentuna