School’s Out Festival är en av Stockholms största ungdomsfestivaler som riktar sig till ungdomar mellan 13-17 år. Den är gratis och arrangeras varje år i samband med skolavslutningarna.

Tanken med en skolavslutningsfest är att samla alla ungdomar på ett ställe. Genom att arrangera en rolig, trygg och meningsfull festival hoppas vi locka ungdomar att avstå från alkohol och droger.

 

School’s Out Festival har alltid haft som utgångspunkt att göra något som är nytänkande och som besökarna inte upplevt tidigare. Därför har det alltid varit väldigt centralt att ungdomar är med och arrangerar och driver festivalen framåt.

Vårt koncept bygger på ett engagemang från ungdomarna själva, där vi tillsammans skapar något som är helt och hållet utformat för målgruppen.

Vår policy

Mer om School’s Out Festival

Säkerhet
På School’s Out Festival så finns det ALLTID legitimerade ordningsvakter. Vi samarbetar med flera myndigheter, ungdomsorganisationer och andra som till exempel polisen, UMV-Ungdomar mot våld och nattvandrare. Vi lägger alltid stor vikt vid säkerheten. Vi fortbildar oss kontinuerligt inom eventsäkerhet.

Sexuella ofredanden – Vi har arbetat aktivt för att stävja sexuella ofredanden sedan 2011. Det var våra ungdomar som jobbar med eventsäkerhet, UMV, som först uppmärksammade oss på problematiken på dansgolv och i publikhav. Sedan dess är detta en viktig och prioriterad fråga för oss. Det går till som så att vi har särskilda värdar som arbetar mitt i dansgolv/publikhav och markerar tydligt vad som är ok och inte. Personer som inte respekterar detta polisanmäls och blir avvisade från festen. På våra event har vi alltid nolltolerans mot dålig attityd och sexuella ofredanden.

Droger
School’s Out Festival är helt alkohol och drogfri. Vid antydan av alkohol eller annan drogpåverkan har vi all rätt att neka inträde alternativt avvisa dig från festivalen. Föräldrar och fältare kan komma att kontaktas.

Festivalen är även rökfri.

Visitation
Alla besökare visiteras i dörren. Olämpliga föremål som kan användas som vapen beslagtas och kan hämtas av en vårdnadshavare veckan efter festen. Öppnade läskflaskor och liknande får ej tas med in.

Garderoben
Garderoben är bevakad men ansvarar inte för värdesaker, kläder och accessoarer. Har du tappart bort din bricka får du vänta tills den sista brickan har lämnats in, då kan du få tillbaka klädesplagget mot beskrivning. Kvarglömda kläder kan du få tillbaka mot beskrivning, skicka ett mail till oss info@schoolsoutfestival.se.

Media
Under kvällen kommer det finnas fotografer och videofilmare. All media som tas från dessa kan komma till att publiceras på vår hemsida och sociala medier. Om du är med på någon bild som du inte vill vara med på kontakta oss så tar vi bort den bilden.

Mer om School’s Out Festival

Annat på Arena Satelliten