Kultur & Media studios

Kultur & media studios

Arena Satelliten erbjuder ungdomar från 16-25 år flera studios. Vi har bland annat kultur och media inriktade studios som danssalen, podcast-studion och foto -film redigeringsstudion. Tanken är att du ska kunna skapa och utföra din kreativa ambition i en professionell miljö med hjälp av våra studios. Du behöver dessutom inte ha några förkunskaper.

För att få spela in och nyttja våra studios krävs ett studiokörkort som kostar 200 kr per läsår. För att få körkortet för respektive studio måste du boka in en kurs med vår studioansvarige Rinaldo Valencia.

Alla våra studios är öppna måndag – fredag 08.00-22.00, lördagar 08.00-19.30 samt söndagar 08.00-22.00 och bokas genom vårt bokningssystem.

Obs: för närvarande har vi Covid-begränsningar kring hur många som får vistas i studiorna beroende på dess storlek:

Ljusgården (danssalen): Max 12 personer
Foto -film studion: Max 1 person
Podcast: Max 4 person (studion är tillfälligt flyttad till en ny lokal för att öka antalet besökare)

Rinaldo Valencia
FRITIDSLEDARE / MUSIK / STUDIOS / INTERNATIONELLT ARBETE Rinaldo Valencia 073-915 15 53 Prata med mig om våra studios inom musik, DJ, podcast, media, dans och replokaler.
Kultur & Media studios

Film & foto studion:

Är du intresserad av att fota, filma och redigera så har du hittat hem. Du behöver inte ens äga utrustning, utan kan låna den från oss och sedan redigera här på Arena Satelliten. När du tar ett studiokörkort för foto-film studion får du access till att låna hem systemkameror, videokameror, lampor, mikrofoner, stativ, greenscreeen och andra tillbehör för att skapa dina egna mediaprojekt. 

Studion är utrustad med en iMac dator som innehar creative cloud programmen (Photoshop, Illustrator, InDesign, Premier, After effects, Lightroom), Final Cut Pro och en extra monitor.

Ljusgården: Dansstudio

Studion är ca 126 kvm med ett dämpande dansgolv och en stor spegelvägg. Vi har även en fast ljudanläggning som resulterar i ett skönt mastigt ljud och som är enkel att koppla in sin mobil eller dator till. Du kan dansa själv eller tillsammans med din grupp.

Kultur & Media studios
Kultur & Media studios

Podcast-Studio

Podcast-studion är en studio helt och hållet anpassad för att spela in podcasts. Med möjligheten att spela in och redigera poddar.

Studion är utrustad med fyra proffs mikrofoner (Shure SM7B) som är anpassade för just radio och broadcasting, samt fyra hörlurar och ett ljudkort (Focusrite Scarelett 18i8). Detta spelas in och redigeras med hjälp av en dator (iMac + Logic Pro X) som finns tillgängligt i rummet. Man kan även spela in det i sin egna dator vid behov.