26 okt 2021

Ansök till Musikbransch-veckan: Föreläsningar, workshops, inspotalks med Linda Pira & Mack Beats

Vi på Arena Satelliten kommer att erbjuda 15 ungdomar/unga vuxna (16-25år) att gå ett program helt gratis med fokus att hjälpa er att förstå dagens musikbransch bättre. Idag när ungdomar har möjligheten att få sin musik distribuerat på Spotify utan skivkontrakt och toppa deras topplistor, så har kunskapen om branschen halkat efter. Ny teknologi och nya trender gör dessutom att branschen rör sig snabbare än någonsin. Därför arrangerar vi på Arena Satelliten tre tillfällen där 15 ungdomar har chansen att inspireras och lära sig mer om dagens musikbransch.

Torsdag 11 nov - Föreläsning: Musikbranschens grunder
I denna föreläsning kommer Rinaldo Valencia (utbildad manager och studioansvarig i Arena Satelliten) att gå igenom alla de viktigaste delarna inom musikbranschen. Han kommer att gå igenom skivbolagen (majors & indiebolag), olika skivkontrakt, aggregatorer (Amuse, Record Union, CD Baby, Spinnup m.m.), Spotify och deras topplistor, förlagens och bokningsbolag funktion, PR, artistplan med mera. Tanken är att ge en bra grundförståelse om branschens helhet.

Lördag 13 nov: Grammisfryshuset inspirationsdag
När stora aktörer går samman kan vi faktiskt göra skillnad, på riktigt. Grammis & Fryshuset, i samarbete med Spotify, Live Nation och Musiksupporten presenterar nu ett gemensamt initiativ för att få musikbranschen mer inkluderande. De vill skapa en plattform av möjligheter, kunskap och inspiration för unga, en brygga där morgondagens talanger och musikbranschen möts. För att ge unga talanger möjlighet att ta sin passion för musiken till en professionell nivå.

Tillsammans arrangerar de utbildningar, inspirationsdagar, föreläsningar, masterclasses och möjligheten att få spela live och möta branschfolk på plats. Kort sagt har de ställt upp med det bästa branschen har att erbjuda.

Mer info om Grammisfryshuset inspodagar finner ni här: https://www.grammisfryshuset.se/inspirationsdagar

Obs: Vi erbjuder gratisinträde på lördagen, men inte söndagen.

Tisdag 16 nov: Inspotalk med Linda Pira & Mack Beats
Sveriges egna Hip hop-drottning Linda Pira och den erkände Hip-hop producenten/skivbolagsägaren Mack Beats kommer till oss för att hålla ett inspotalk om musikbranschen. Båda kommer att dela med sig av sina erfarenheter och tankar kring hur man kan tackla musikbranschens många delar. Ni kommer även kunna ställa era frågor till de, samt berätta lite om era egna musikambitioner.

För att kunna delta i programmet så behöver du ansöka genom att svara på detta formulär. Inga förkunskaper behövs, utan alla nivåer är välkomna att ansöka. Vi kommer i ett senare tillfälle informera dig ifall du har fått en plats. Vi ser helst att man kommer till alla tre tillfällen, men om inte så välj de du kan/vill.

ANSÖK HÄR!
Obs: sista ansökningsdatum är 4 november.

Kontakt:
Rinaldo Valencia
Email: rinaldo.valencia.antiquera@sollentuna.se

Senaste nyheterna