23 nov 2018

Arena Satelliten deltog i KEKS årliga konferens

Personal från både Arena Satelliten deltog i KEKS årliga konferens i Göteborg under veckan. Tanken med konferensen är att utveckla, inspirera och nätverka med andra verksamheter runt om i landet. Man deltar då i olika seminarier under två dagar som både hålls av utomstående aktörer, men även från verksamheter inom nätverket. Stella Eriksson och Tony Weseth från Arena Satelliten stod för en föreläsning där de pratade närmare om arbetet med UMV (Ungdomar mot våld). UMV är en ungdomsdriven förening hos Arena Satelliten som har fokus på eventsäkerhet och som utbildar ungdomar inom visitation, konflikthantering, lag och rätt, första hjälpen, säkerhetsplanering och riskanalys med mera.

På tredje dagen passade Arena Satelliten på att besöka två ungdomshus, Radar 72 i Kortedala och Arena 29 i Majorna. Båda besöken var väldigt givande och ger en möjlighet att dels inspireras av andras arbete och framgång, men även reflektera över vårt eget arbete.

Ian Brunnberg, fritidsledare med inriktning musik på Arena Satelliten, hade några ord om besöken.

- "Det är väldigt inspirerande att få åka iväg och möta andra verksamheter runt om i landet. KEKS-nätverket ger oss möjligheten att både nätverka, inspireras och ta del av varandras kunskaper. Jag tyckte dessutom att våra studiebesök på både Radar 72 och Arena 29 var otroligt givande för just vår verksamhet, dels för att de är väldigt lika varandra både i arbetsätt och tänk."

Arena Satelliten vill passa på att tacka KEKS, Radar 72 och Arena 29 för tre inspirerande dagar.

(Tony Weseth, Anutosha Lundgren, Stella Eriksson, Ian Brunnberg, Rinaldo Valencia och Helen Ivarsson)

 

Senaste nyheterna