21 sep 2016

Årets ungdomsverksamhet!

Visste du att Arena Satelliten blev utsedd till årets ungdomsverksamhet 2015 av nätverket KEKS som genomfört en stor undersökning bland ungdomar i hela Sverige?

Enligt undersökningen är Arena Satelliten en verksamhet där man är trygg, delaktig, får ta ansvar, har inflytande och lär sig nya saker. Omkring 5000-6000 ungdomar runt om i Sverige har deltagit i en enkät om mötesplatser för ungdomar. Frågorna har handlat om hur ungdomarna uppfattar verksamheten gällande inflytande, delaktighet, trygghet, bemötande, icke formellt lärande, könsfördelning och ungdomsproducerad verksamhet.

Arena Satelliten får utmärkelsen ”Årets KEKSomanien”  tillsammans med Går´N i Fritsla i Marks kommun som båda fick bäst värden i årets uppföljning.

 - Vi har fått utmärkelsen ”Årets KEKSomanien” i "konkurrens" med cirka 180 mötesplatser ute i landet från 42 olika förvaltningar. Såklart är vi glada och stolta då vi har måluppfyllese i 7 av de 9 av de uppsatta målen, säger Anutosha Lundgren, som är ansvarig för ungdomsverksamheten på Arena Satelliten.

- Vi jobbar för att Sollentuna kommun ska bli en av Sveriges mest attraktiva kommuner. I den målsättningen ingår att ungdomar känner och vet att de är sedda och respekterade. Därför är det glädjande att Satelliten fått ett så fint erkännande, säger Magnus Ramstrand, KD, ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Senaste nyheterna