10 okt 2020

Helgens föreställningar av ”Rock of Ages” är inställda

En person med koppling till föreställningen ”Rock of ages” har konstaterats vara smittad av Covid-19. Som en säkerhetsåtgärd ställer Arena Satelliten därför in helgens föreställningar. När arbetet med att kartlägga eventuell smittspridning är klart tas beslut om kommande föreställningar.

Covid-19 är en smittspårningspliktig sjukdom och personen som smittats har fått, och har följt, tydliga förhållningsregler av sjukvården. Arbete med smittspårning pågår för att förhindra vidare smittspridning. Som en extra säkerhetsåtgärd kommer även alla i ensemblen att testa sig för smitta.

Arena Satelliten följer Folkhälsomyndigheternas riktlinjer noga och har tydliga rutiner för att minska smittspridning. Föreställningarna tar in maximalt 50 personer, värdarna har strategier för hur de tar emot publiken, publiken är sittande med avstånd mellan olika sällskap och det finns goda  möjligheter till att hålla god handhygien och tillgång till munskydd. Med anledning av att smitta påträffats har nu även lokalerna sanerats.

Teater Satelliten undersöker möjligheten att sätta in extra föreställningar redan kommande vecka på onsdag och torsdag och längre fram i höst. De som har köpt biljetter till helgens föreställningar och har frågor gällande sin biljett kan kontakta info.teatersatelliten@gmail.com

Detta gäller alla föreställningar den 10e och 11e oktober. Information om nästkommande helg kommer under nästa vecka.

Senaste nyheterna