14 okt 2019

Stella – vår lokala Sollentunahjälte!

I snart tio år har hon lagt ner oräkneliga timmar i föreningen UMV-Ungdomar mot våld för att skapa trygghet och delaktighet för ungdomar på Arena Satelliten.
Nu är Stella Eriksson Min lokala Sollentunahjälte 2019. 

 

Stella Eriksson sitter inne på kontoret i Arena Satelliten och jobbar, intet glatt anande, när Lokaltidningen Mitt i smyger in för att överraska.

Som en av tre finalister förstår Stella vad det handlar om så fort hon får syn på det inramade diplomet och blombuketten – hon har vunnit Min lokala Sollentunahjälte 2019 – och hon spricker upp i ett stort leende.

– Åh, vilken överraskning! Jätteroligt, vad glad jag blir! Ungdomarna har frågat hela tiden hur det går i tävlingen. Nu kan jag berätta det här för dem i kväll när vi har en UMV-utbildning med polisen. De kommer att bli jätteglada! säger Stella.

En populär vinnare

Att det är en populär vinnare råder det ingen som helst tvivel om. Alla som är på plats när Lokaltidningen Mitt i dyker upp på Arena Satelliten, både besökare och kollegor, jublar och gratulerar och kramar.

Stella pluggar just nu heltid till säkerhets- och trygghetskoordinator, men lägger också uppemot en heltid på UMV varje vecka med utbildningar av unga, nattvandringar och olika evenemang på Arena Satelliten, där UMV jobbar med trygghet och säkerhet.

”Visar på en möjlig väg framåt för många unga”

Stella Eriksson utsågs till vinnare i stenhård konkurrens med andra värdiga kandidater i Lokaltidningen Mitt i:s satsning för att lyfta vardagshjältar nära dig.

Juryns motivering lyder så här:
”Stella är en lokal hjälte för att hon med stor entusiasm och stort engagemang är en förebild som visar på en möjlig väg framåt för många unga.” 
Text och bild är hämtad från Lokaltidningen Mitt i Sollentuna
https://mitti.se/nyheter/hjaltar/envist-arbete-sollentunahjalte/?omrade=sollentuna

Senaste nyheterna